Afgelopen maandag werden in Amsterdam de Buma Awards uitgereikt. Namens de BCMM willen wij alle winnaars van harte feliciteren!

De awards voor beste TV-vormgeving en Radio-vormgeving gingen beide naar BCMM’ers Ward Henselmans, Jeroen Kuitenbrouwer en Daan Jansen met hun vormgeving voor respectievelijk 24Kitchen en NPO Radio 1.

De Buma Award Reclamemuziek werd uitgereikt aan BCMM-leden Paul Deetman en Andre Ettema. Zij kregen deze award voor hun muziek voor de trailer van Daredevil 2. Andre Ettema heeft vorig jaar uitgebreid verteld over zijn werk voor filmtrailers op een BCMM-ledenavond. Heb je dat gemist, mis dan Buma Music In Motion niet, want daar zal Andre opnieuw vertellen over zijn werk.

Ook BCMM-bestuurslid Renger Koning viel in de prijzen. Zijn werk voor de documentaire Bezness As Usual werd bekroond met de Buma Award Filmmuziek.

De BCMM heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor meer aandacht voor mediamuziek bij de Buma Awards. En met succes: niet alleen zijn er inmiddels prijzen in diverse media-categorieën, ook werd sinds dit jaar gebruik gemaakt van een ‘academy-systeem’, waardoor het bij het toekennen van de prijzen niet alleen om cijfers, maar om kwaliteit gaat.