Ledenservices

De BCMM (Beroepsvereniging Componisten Multimedia) zet zich in voor Nederlandse mediacomponisten. Iedereen die componeert voor multimediale projecten kan zich aansluiten. De BCMM behartigt de belangen van mediacomponisten op vele vlakken. Daarnaast profiteren leden van juridische ondersteuning, interessante events en vele andere voordelen.

Juridische ondersteuning

De Beroepsvereniging Componisten MultiMedia (BCMM) biedt haar leden rechtsbijstand inzake juridische kwesties waar zij als mediacomponist mee te maken kunnen krijgen. Het eerste advies wordt aangeboden vanuit de vereniging. Uitgebreidere juridische bijstand is indien vereist mogelijk tegen betaling.

Lees verder.

Kennisbank

De gezamenlijke kennis van de componisten in de BCMM is groot. Omdat twee er meer dan één weten delen we onze kennis graag met onze leden. In de kennisbank vind je artikelen en informatie rondom contracten, auteursrecht, eerlijke vergoedingen, onderhandelen en nog meer belangrijke zaken.

Lees binnenkort verder.

Modelcontracten

Samen met juristen heeft BCMM voor haar leden een aantal modelcontracten samengesteld. Voor verschillende situaties kun je gebruik maken van deze contracten. Zo is er een overeenkomst voor het maken van afspraken met sessiemuzikanten, een korte deal memo voor compositiewerkzaamheden en een uitgebreidere overeenkomst van opdrachten. Ga naar het ledenportal om deze contracten te downloaden.

Telefonische hulplijn

Eens per week staat een van onze bestuursleden klaar om je telefonisch te woord te staan. Creatieve alsook zakelijke onderwerpen kunnen besproken worden. Op maandagmiddag van 15:30 tot 17:30 kunnen leden bellen naar 020 208 21 26. Buiten deze tijden kun je een voicemailbericht inspreken. Na het achterlaten van dit bericht wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Community

De leden van BCMM vormen met elkaar een groep enthousiaste muziekmakers en liefhebbers. Ben je op zoek naar een sessiemuzikant die een specifiek instrument bespeeld of die ene bijzondere plug-in, dan kun je je vragen delen in daarvoor ingerichte chatgroepen.