Woensdag 15 juni aanstaande vindt de Buma/Stemra algemene ledenvergadering plaats. Dit jaar hebben we méér stemmen nodig dan in andere jaren. Dus: kom woensdag 15 juni naar de HMH in Amsterdam en breng je stem uit!

Wat is er aan de hand?
Ook dit jaar zijn er weer verkiezingen voor bestuurs- en ledenraadszetels. Tot zover niets nieuws. Maar dit jaar zou wel eens dramatisch kunnen verlopen voor mediacomponisten door een regelrechte aanval van “collega-beroepsverenigingen” op onze zetels.
Dus: we doen een DRINGEND beroep op ieder BCMM-lid met Buma/Stemra stemrecht om op 15 juni te komen stemmen. We hebben jullie steun keihard nodig om ervoor te zorgen dat we met z’n allen dit mooie beroep kunnen blijven uitoefenen!

Dat klinkt dramatisch en we houden er niet van om paniek te zaaien, maar de komende verkiezingen zouden weleens cruciaal kunnen zijn. Vijf jaar geleden werd in het B/S Bestuur het onzalige plan opgevat om mediamuziek lager te gaan waarderen dan andere muziek. Onder andere door een goede BCMM-vertegenwoordiging in het bestuur hebben we kunnen aantonen dat dit niet alleen onrechtvaardig zou zijn, maar ook nog eens heel onverstandig voor alle Nederlandse componisten. Wij hebben weinig vertrouwen in de toekomst als de pop-collega’s een meerderheid bezetten in het bestuur.

Wat kun jij doen?
Natuurlijk: meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering van Buma/Stemra en kom stemmen. En neem zoveel mogelijk collega’s mee, ook als ze (nog) geen BCMM-lid zijn! Kun je echt niet zelf komen? Zorg er dan voor dat je een machtiging afgeeft zodat iemand anders jouw stem kan uitbrengen. In juni gaat ECHT iedere stem tellen!

Hopelijk tot ziens op woensdag 15 juni!