De ledenavond van 4 december jl. werd ingeleid door BCMM bestuursvoorzitter Guido Heeneman. Hij praatte de leden o.a. bij over de ontwikkelingen rond SENA en het Atres Media arrest en het gebrek aan transparantie over streaming count bij o.a. Netflix Nederland en internationaal.

De avond stond vooral in teken van componisten duo Fons Merkies en Laurens Goedhart . Zij gaven een inspirerende presentatie van hun werkwijze. Aan de hand van de muziek die zij componeerden voor de film ‘Faithfully Yours’ (Netflix) kregen de aanwezige leden inzage in hun project-files en gedetailleerde uitleg over het creatieve en technische proces achter hun indrukwekkende composities.

Ook deelden zij hun inzichten over temp-tracks die aangeleverd worden door de editors. Door de vele vragen vanuit de leden ontstond er een interessante conversatie over creatieve keuzes, workflow, streams en auteursrecht. Deze werd vrolijk doorgezet tijdens de borrel, weer top verzorgt in Groenland Studio in Hilversum.


Wil jij ook aanwezig zijn bij ledenavonden zoals deze, wordt dan lid (als je dat nog niet bent) en houd de BCMM nieuwsbrieven en socials in de gaten!