23 Mei vond Buma Music In Motion plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. Ook dit jaar was er weer een zeer divers programma met interessante sprekers en panels.

BCMM’ers Paul Deetman en Andre Ettema spraken over componeren voor filmtrailers. Aansluitend gaven ze een Trailer Music Workshop. Voor sommige BCMM’ers zal het verhaal deels bekend zijn voorgekomen: vorig jaar heeft Andre Ettema op een BCMM-ledenavond uitgebreid verteld over muziek voor filmtrailers.

BCMM vice-voorzitter Hans Everling nam plaats in een panel over de gevolgen van de nieuwe auteursrechtwet voor mediacomponisten. De andere deelnemers aan dit panel waren NMUV-voorzitter Niels Walboomers en entertainmentadvocate Margriet Koedooder, die dit onderwerp vorig jaar nog uitgebreid heeft toegelicht op een ledenavond van de BCMM. Er was veel discussie over het belang van de uitgever voor de media-componist. Hans Everling gaf aan dat veel uitgevers slechts ‘afromers’ zijn en dat een uitgever voor veel mediacomponisten niet noodzakelijk is. Wat de nieuwe wet voor mediacomponisten precies voor gevolgen heeft moet de toekomst uitwijzen, maar duidelijk is wel dat mediacomponisten met de nieuwe auteursrechtwet juridisch sterker staan tegen ongewenste praktijken dan voorheen.

Andere interessante onderwerpen waren onder andere het effect van muziek op de game-ervaring en componeren met behulp van kunstmatige intelligentie. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel.